Jó dolgozni a közmédiánál: négyszázezer körül az átlagfizetés

Média
2016 május 10., 04:56
comments 44

A Világgazdaság kérte ki az MTVA-tól az ott dolgozók fizetéseinek adatait, ami szerint a 2022 munkavállaló

átlagbére az év első három hónapjában bruttó 439 ezer forint volt.

Az összesített bérköltség így 2016 első negyedévében hárommilliárd forint körül alakult, emellett 200 millió értékben fizettek költségtérítéseket, cafeteriát és segélyeket a munkavállalóknak. Az MTVA szerint a bérköltség 94 százalékát belsősök, míg hatot külsős dolgozók kapták.

photo_camera Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A megbízott vezérigazgató bére nem változott, Vaszily Miklós havi kétmilliós keres. Emellett autót, korlátlan mobilt, és évente legfeljebb öthavi prémium illeti meg a vezetőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt