Kósa Lajos is megszólalt Kiss László ügyében, csak szokás szerint megint nincs az egésznek semmi értelme

bűnügy
2016 május 10., 13:22
comments 374

Miután a nyilvánosság elé állt Takáts Zsuzsanna, akit az egykori úszókapitány Kiss László két társával együtt megerőszakolt 1961-ben, a DK kezdeményezte, hogy a parlamentben jöjjön létre egy vizsgálóbizottság, ami az élsportban tapasztalható bántalmazásokkal és bűncselekményekkel foglalkozna.

Az ötletet az MSZP, az LMP és független képviselők is támogatták volna. Kedden aztán Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője mindezt teljes képtelenségnek nevezte. Kósa maga ugyan elítélte az erőszakot, de mint mondta:

"Bármilyen esetben, ha ön egy földön fekvő emberbe belerúg, akkor a rendőrség letartóztatja könnyű testi sértésért minimum. De egy labdarúgó meccsen, adott esetben ezért lehet, hogy még szabadrúgás sem jár. Mert a bíró úgy ítélte meg, hogy az eset olyan, ami miatt mehet tovább a játék."

Kósa Lajos szavait nem mindig könnyű hova tenni, most is beletelt egy kis időbe, mire rájöttünk, talán mire gondolhatott. Az egyetlen eddig felmerülő narratíva az, hogy az erőszak ugyan rossz dolog, de az élsportban máshol vannak meghúzva a szabályok és ott több minden fér bele. De ez nagyon nem kéne, hogy így legyen.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.