Merényletekre készülőket fogtak el Bariban

külföld
2016 május 10., 09:11
comments 66

Az olasz hatóságok őrizetbe vettek két embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy olyan sejt tagjai, ami Rómában és Londonban akart terrortámadást végrehajtani, írja a Reuters. A hírügynökség úgy tudja, hogy öt ember, négy afgán és egy pakisztáni ellen van érvényben elfogatóparancs, közülük két afgánt tartóztattak most le, egyiküket Bari menekülttáborában, másikukat szintén pugliai Foggia városában. A csoport két tagja állítólag már visszautazott Afganisztánba, egyiküket viszont Milánó környékén körözik.

A nyomozók lefoglalták a két afgán telefonjait, amikben esetleges célpontokról, repülőterekről, plázákról, de még a Colosseumról is voltak fényképfelvételek. A csoport pont egy ilyen fényképezéskor bukott le: még decemberben jelezték a rendőröknek, hogy egy férfi gyanúsan fotózza Bari egy kereskedelmi központját. A férfit követték, és így jutottak el a sejthez a nyomozók.

Az ötfős csoport tagjai bár szerény körülmények között éltek, gyakran repültek Bari és London közt, egyes vélelmezések szerint embercsempészetben és szélsőségesek toborzásában is részt vehetettek. A TheLocal.it szerint kapcsolatban álltak olyan emberekkel, akik az illegális migrációt szervezték Bariban, Calais-ben, és Magyarországon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.