Kiss László és Gyárfás Tamás egy-egy csokor virággal kértek bocsánatot az áldozattól

Kiss László és az egykori áldozatának találkozójára Takáts Zsuzsannak ügyvédjének irodájában került sor 55 évvel a történtek után.

Kiss a találkozásukkor bemutatkozott Takáts Zsuzsannának,majd azt mondta, hogy „most nem a 20, hanem a 75 éves Kiss László kér bocsánatot. Az ítélet megtette a magáét.” Majd átadott neki egy virágcsokrot.

Az ügybe belebukott úszókapitány most kért bocsánatot amiatt, mert 55 évvel ezelőtt két társával együtt megerőszakolta.

Korábban azt mondta, hogy nem történt semmi

Mikor Kiss lemondott az úszókapitányi posztjáról, még tagadta, hogy bárkit is megerőszakolt volna, és koncepciós perről beszélt. Lemondó nyilatkozatában azt írta, hogy „1961-ben koholt vádak alapján, koncepciós perben született meg a döntés”. Bejelentette azt is, hogy perújrafelvételre készül.

Kiss védői, köztük Gyárfás Tamás, az Úszószövetség elnöke azt állították, hogy az áldózat azóta már meghalt.  

Múlt héten azonban kiderült, hogy Takáts Zsuzsanna él, és interjút is adott az RTL Klubnak. A nő elmondta, hogy Kiss semmilyen formában sem kért bocsánatot tőle.

A bocsánatkérés után Kiss az RTL Klubnak elmondta, hogy egész másként látja az ember azokat a dolgokat, amiket 21 éves korában csinál. Hozzátette, hogy az elmúltakért kért bocsánatot. Takáts Zsuzsannának elmondta, hogy az ítélet megtette hatását. beszélt arról is, hogy mindenképpen igyekezett bebizonyítani, hogy be tud illeszkedni a társadalomba.

Kiss Lászlót a bocsánatkéréshez Gyárfás Tamás és Hargitai András szövetségi kapitány is elkísérték. A biztonság kedvéért ők is vittek a nőnek egy-egy virágot, és elnézést kért tőle.