A határon túli magyarok is szavazhatnak a kvótanépszavazáson, és a kormány számít is a szavazataikra

POLITIKA
2016 május 12., 16:13
comments 448

A kettős állampolgársággal rendelkező, mintegy 180 ezer vajdasági magyarnak is joga lesz voksolni a kötelező betelepítési kvótáról szóló referendumon – hangzott el a Pannon RTV riportjában.

A riportban több vajdasági magyar is megszólal, örülnek, hogy szavazhatnak. Wetzel Tamás miniszteri biztos pedig arról beszél, hogy mivel a vajdaságiak „a saját bőrükön is érezhették, hogy mit jelent migránsáradat”, ezért különösen indokolt, hogy szavazzanak.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.