Egy nő ellopott 29,5 ezer negyeddollárost

bűnügy
2016 május 12., 17:35

Egy Új-Mexikó állambeli mosoda dolgozója, a 26 éves Jessica Madrid akkorát lopott, mint kevesen:

29 503 darab negyeddolláros érmét tulajdonított el.

Ez, bárhogy is számolom, 7375 dollár, mintegy kétmillió forint, ami annyira nem hihetetlenül sok pénz, ha mondjuk egy magyar útépítésen ellopható milliárdokhoz hasonlítjuk, de azért súlyra biztos sok lehetett a harmincezer darab pénzérme. Ha egy negyeddolláros 5,6 gramm, akkor a harmincezer érme 162 kilogramm lehetett, és biztos komoly vesződség volt nagyobb címletekre váltani.

Jessica Madrid 2015 nyara és 2016 eleje között gyűjtötte be a pénzt a cég által működtetett mosodákban, és csak ennyi idő esett le a munkaadónál, hogy valamiért soha nem ad le negyeddollárosokat. De aztán csak észrevették, kirúgták, és most sikkasztás miatt perelik. Szabadlábon védekezhet.

(KRQE / AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.