Elárverezi fegyverét a 17 éves fekete Trayvon Martin gyilkosa

külföld
2016 május 12., 14:44
comments 128

Megjelent egy amerikai fegyverkereskedő oldalon az a pisztoly, amivel George Zimmerman 2012-ben meggyilkolta a 13 17 éves fekete Trayvon Martint. A hirdetést maga a tettes rakta fel a gunbroker.com-ra, GZ1776 álnéven.

Azt írja, hogy a befolyó összegből a fegyverjogi aktivizmust fogja támogatni. „Nem fogok meghátrálni. Azt csinálok a tulajdonommal, amit akarok”, nyilatkozta Zimmerman a Fox Newsnak. A korábban bűnjelként lefoglalt fegyvert visszakapta az ügyészségtől, miután felmentették a gyilkosság vádja alól.

Az árverés ma indul, 5000 dollár a nyitó ár.

George Zimmermant még 2013-ban felmentette a bíróság a gyilkosság vádja alól, miután elfogadták ügyvédeinek érvelését, miszerint önvédelemben lőtte le a fegyvertelen fekete Trayvon Martint. Ezzel komoly tiltakozáshullámot indított el annak idején. 2015-ig az amerikai ügyészég szerepét betöltő Department of Justice is vizsgálódott vele szemben, sikertelenül. (NPR)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.