Első fokon 15 évre ítélték a gyermeküket halálra éheztető agárdi szülőket

bűnügy
2016 május 12., 07:27

2013 áprilisában bukkantak rá a mentők az akkor már mindössze fél kilós testsúlyú, másfél éves Benjáminra családja erődszerű agárdi házában. A gyermek életét már nem sikerült megmenteni, szülei és nagyszülei gyakorlatilag halálra éheztették.

Őket és a gyermeket rendszeresen kezelő természetgyógyászt, illetve a gyermeket élete utolsó kilenc hónapjában már nem is látogató háziorvost is bíróság elé állították. A csütörtökön született elsőfokú ítéletben a szülőket és a nagyszülőket 15 év börtönre ítélték.

A gyermeket fémpálcával energetizáló háziorvos két év, három évre felfüggesztett szabadságvesztést kapott, a vádlottak közül egyedüliként megbánást mutató háziorvos egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. (Via Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.