Első fokon 15 évre ítélték a gyermeküket halálra éheztető agárdi szülőket

bűnügy
2016 május 12., 07:27

2013 áprilisában bukkantak rá a mentők az akkor már mindössze fél kilós testsúlyú, másfél éves Benjáminra családja erődszerű agárdi házában. A gyermek életét már nem sikerült megmenteni, szülei és nagyszülei gyakorlatilag halálra éheztették.

Őket és a gyermeket rendszeresen kezelő természetgyógyászt, illetve a gyermeket élete utolsó kilenc hónapjában már nem is látogató háziorvost is bíróság elé állították. A csütörtökön született elsőfokú ítéletben a szülőket és a nagyszülőket 15 év börtönre ítélték.

A gyermeket fémpálcával energetizáló háziorvos két év, három évre felfüggesztett szabadságvesztést kapott, a vádlottak közül egyedüliként megbánást mutató háziorvos egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott. (Via Bors)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.