A laptopja és a telefonja miatt kövezhették halálra az izraeli férfit Tiszakécskén

bűnügy
2016 május 13., 10:47
comments 323

Újabb részletek derültek ki a Tiszakécskén megölt izraeli férfi halálának körülményeiről. Szabó Vendel, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ezredese a Petőfi Népének elmondta, hogy a 40 éves izraeli férfi sokat utazott a világban. Március elején érkezett Kecskemétre, majd egy nőnél szállt meg. Szállását egy internetes szállásmegosztó portálon találta.

Néhány hétig Kecskeméten tartózkodott, majd úgy alakult, hogy a szállását el kellett hagynia, ekkor, utazott el Tiszakécskére másik olcsó szállás keresni. Itt azonban nem talált szobát, a kemping árát sokallta, ezért sátrat vert a vasútállomás mellett.
Szabó Vendel szerint a helyi rendőrök a következő napokban kétszer is találkoztak a férfival, mert az első jelzések alapján migránsnak nézték.Később, április 21-én egy angolul is beszélő kollégával beszéltek, tájékoztatta az izraeli férfit a helyi szálláslehetőségekről, de ő továbbra is ott maradt a vasútállomásnál. Az férfinél egyébként volt pénz, élelem, telefon és laptop. Telefonon, egy közösségi oldalon keresztül napi szinten tartotta a kapcsolatot hozzátartozóival.

Április 23-án a férfi apja jelezte a rendőröknek, hogy nem éri el a fiát. Mivel a rendőrök ismerték a férfit, keresni kezdték a vasútállomás környékén, de nem találták. Az izraeli állampolgár eltűnéséről április 24-én délután az izraeli nagykövetségtől is jelzést kaptak. Majd a kecskeméti szállásadója hivatalos bejelentést is tett, indult meg a hivatalos eljárás. Április 27-én már a sajtót is értesítették a keresésről. Később kiderült, hogy akkor már két napja halott lehetett, de az ezredes elmondása szerint még 25-én is kaptak olyan jelzést, hogy látták a férfit, például Érden.

A jelenlegi adatok szerint április 22-én vált gyilkosság áldozatává. Két gyilkosával, a 21 éves N. K.-val és a 19 éves S. E.-vel aznap este vasútállomás környékén, egy kocsmában ismerkedett meg. Mivel az izraeli férfi csak angolul beszélt, egy másik vendég tolmácsolt nekik. A két fiatal szállást ajánlott az izraeli férfinak ott, ahol a börtönből nemrég szabadult N. K. körülbelül két hónapja tengette napjait.

Együtt mentek az Arany János utcai romos házhoz. A két férfi elhatározta, hogy elveszik az izraeli értékeit. Megvárták, amíg az udvaron elalszik a hálózsákjában, majd megpróbálták meglopni. Az izraeli férfi erre felébredt, a két tolvaj pedig megijedt, és elkezdték dobálni az udvaron lévő téglatörmelékkel. Vallomásuk szerint nem akarták megölni, vallomásukban azt állították, hogy nem is azért hívták a romos házhoz, hogy kirabolják.

A két gyilkos egy összeomlott házrészbe húzta a holttestet, és törmelékkel takarták le. Az elrabolt értékek egy részét a Tisza-parton elásták, a férfi laptopját és egyik telefonját pedig eladták. Később pont ez vezette a rendőröket a nyomukra.

Április 30-án a rendőrök egy férfinál megtalálták a telefonját, amit az egyik elkövetőtől kapott. Így megtalálták S.E-t is, aki megmutatta nekik a holttestet, de azt állította, hogy nincs köze a gyilkossághoz. Nem sokkal később azonban mindent bevallott, és a társát is megnevezte. (Baon)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.