Úristen, mit keres a Moszkva téri óra az A38 hajón?

KULTÚRA
2016 május 13., 11:55
comments 22

A magyarázat nélküli Facebook-posztot látva először azt hittem, hogy a szórakozóhely kiegészítőnek vehette meg az órát, hogy nagyszerű fotólehetőséget kínáljanak a ki-be tántorgó vendégseregnek valami "vicces" felvételhez. Vagy simán nosztalgiából is megszerezhették, futni végül is biztosan futja rá.

Aztán beugrott, hogy mintha lenne, vagy nemsokára nyílna valami kiállítás a Kiscelli Múzeumban a Moszkva térről, amit mintha azzal hirdettek volna, hogy magát az Órát is be fogják ott mutatni.

Akkor az is elképzelhető, hogy kamuórával villog az A38?

Hangulatos órahamisítási ügyben reménykedve kerestem meg Simonovics Ildikót, a tárlat rendezőjét. Hogy kiderüljön, szó sincs sem lopásról, sem vételről. Többek közt az órát is ki fogják állítani a jövő péntektől látogatható kiállításon. Az eseménynek úgy akartak egy kis reklámot csapni, hogy az  az E8 Lab ötletét követve fogták a kultusztárgyat, és rövidebb időszakokra kirakták Budapest különböző pontjaira. Már több, mint egy hónapja vándorol a városban, járt már a Deákon, a Fővám téren és a Széchenyi fürdőnél is.

Aki pedig véletlenül - vagy most már ebből a cikkből - kisasolja, hogy a Kiscelli instagramján a múzeum óraakciót indított, az egy szelfi feltöltésével még jegyet is nyerhet.

Az óra egyébként a múzeum gyűjteményébe kerül.

Update: Ez a kampány annyira gerilla, hogy mint a cikk élesítése után kiderült, engem is megvezetett. A fentebb leírtak alapjában úgy vannak, ahogyan leírtam, azzal a különbséggel, hogy ez mégsem az eredeti Moszkva téri óra, hanem egy másolata. Ez a kicsinyített másolat az, ami egy hónapja kering a városban. Az zavart meg, hogy a facebookos poszt alatt az A38 vezetője egy újságírói komment-kérdésre válaszul azt írta, hogy ez az eredeti. A hibáért elnézést.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt