Harmadikosokat kényszerítettek WC-pucolásra Dunaújvárosban

oktatás
2016 május 14., 16:26
comments 750

Egy osztályfőnök több tanár és a takarítónő asszisztálásával a harmadikos fiúk csapatával takaríttatta ki az összerondított mellékhelyiséget a csütörtöki első szünetben – állítja egy dunaújvárosi hírportál, a Castellum.do.

Az eset csütörtök reggel, a dunaújvárosi Petőfi iskolában történt. Szülők elmondása szerint az egyik osztályból tíz, egy másikból pedig két fiút kényszeríttek arra tanárok, hogy kipucolják az összeszart WC-ket.

A vécétakarítást több tanár és takarítónő a helyszínen követte végig, állítják a szülők.

photo_camera A dunaújvárosi Petőfi iskola.

Egy szülő így fogalmazott a szülői Facebook-csoportban:

„Faggassátok ki a gyerekeket, ki kente össze a WC-t tegnap napközi ideje alatt, mert ma [csütörtökön] az összes fiú a sz@ros WC-t takarította reggeli időben, s maradt 5 percük reggelizni. Több gyerkőc is elsírta magát. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem azért engedem a gyerekemet az iskolába, hogy más sz@rát feltakarítsa!”

Egy másik, magát mérges apukaként leíró szülő így rohant ki:

Egy osztályfőnök, akinek képviselnie, megvédenie és vigyáznia kellene a rábízott osztállyal, akik 3. osztályos 9-10 éves gyerekek,honnan veszi-vette a bátorságot,hogy akár emberileg, akár mint szülő, de legfőképp, mint jogi személy kitakarítsa a Petőfi Sándor Általános Iskola egyik WC-jét az osztály fiú tagjaival, amit végignézett másik két tanárnő (a 2./c és a 3./c osztályfőnökei) valamint a takarítónő (Edit néni),akik nemhogy nem szóltak rá az Emese néni-re, de még végig is nézték, ahogy a GYEREKEINK-et abban a megalázó helyzetben!

Az igazgató így reagált az iskola honlapján:

Az intézményben csütörtökön történt

sajnálatos esemény

kapcsán felmerült panaszukat feltétlenül szeretnénk kivizsgálni, amit már egyeztettünk a szülői szervezet egyik képviselőjével.”

(Castellum.do)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.