Elhunyt Birtalan Balázs költő, melegjogi aktivista

GYÁSZ
2016 május 15., 09:39
comments 61

46 éves korában elhunyt Birtalan Balázs író, költő, melegjogi aktivista és terapeuta. Élettársa tájékoztatása szerint Birtalan három éve élt daganatos betegséggel, január óta otthonában, családja és barátai körében készült a halálra, erről blogján hosszabban is írt, illetve életvégi interjút is adott a Magyar Hospice Alapítványnak.

link Forrás

Legutóbbi, összkiadású verseskötete, a Felmászok a létra, tavaly októberben jelent meg. Készülő pszichológiai témájú könyve szerkesztés alatt van.

Birtalan 1969. október 12-én született. Az érettségije után megtért, 1990-92 között kispapként négy félév teológiát végzett az esztergomi Érseki Hittudományi Főiskolán. 1993-ban homoszexualitása miatt kiközösítették, ezután indította el keresztény-meleg mozgalmát, a Bíborpalástot, majd az Öt Kenyér Közösséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.