Félmilliárd forintos biztosítási csalást lepleztek le Csehországban

bűnügy
2016 május 15., 11:55

"Olyan szintű szervezett csalásról volt szó, amellyel karrierjük során még a legtapasztaltabb kollégáink sem találkoztak" - jellemezte Jan Daněk, a prágai rendőrség szóvivője arról a biztosítási csalásról, melyet a héten lepleztek le a rendőrök. Tájékoztatásuk szerint egy száz fősnél is nagyobb banda szervezett baleseteket, hogy beszedje a biztosítóktól a kártérítést.

A módszer egyszerű volt: használt autókat vásároltak, amikkel aztán karamboloztak. Rendszerint egy olcsó és egy luxuskategóriájú kocsit karamboloztattak. Az összetört kocsikat újrahasznosították, a javítás után újabb balesetekben törték össze.

A rendőrség összesítése szerint a csalásokkal több mint negyvenmillió korona (~470 millió forint) kárt okoztak összesen 14 biztosítónak. Az ügyben eddig 133 embert gyanúsítottak meg. (Via Parameter.sk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.