Bombakeresés gyakorlásához használt kamubomba miatt kellett kiüríteni az Old Traffordot vasárnap

Írtunk mi is arról, hogy vasárnap elmaradt a Manchester United utolsó bajnoki mérkőzése az idei szezonból a Bournemouth ellen, mert egy gyanús csomag miatt ki kellett üríteni az Old Traffordot. Azóta kiderült, hogy a bombaszerű tárgy valóban egy bombaszerű tárgy volt: egy kamubomba, amit egy biztonsági ellenőrzést végző vállalat felejtett ott.

Legalább kiderült, hogy élesben is működtek a biztonsági protokollok, mert sikerült rendben kiüríteni a stadiont. A bombaszerű tárgy állítólag hihetetlenül életszerű volt, így persze nem csoda, hogy azonnali lépésekre ösztönözte a biztonsági szolgálatot, ahol nem tudták, hogy csak gyakorlóeszközről van szó, amit a stadion egyik mosdójában hagytak.

AFP PHOTO / OLI SCARFF

A biztonságtechnikai vállalat amúgy állítólag keresőkutyákakkal gyakorlatozott korábban. Vizsgálat indult azzal kapcsolatban, hogy hogyan fordulhatott elő ilyen hiba.

A 75 ezres stadionban telt ház lett volna, és természetesen sokan nem örültek, amiért elmarad a meccs, de a szurkolók alapvetően együttműködőek voltak. Ugyanakkor, ahogy a Guardian cikke fogalmaz, a stadion melletti sörkertben a szurkolók a szép idő és az alkohol hatásainak köszönhetően egész jól fogadták a hírt, hogy nem lesz meccs.

Egy pubtulajdonos, Steve Kerr összefoglalója szerint:

A Nap süt, mindenkinek jó kedve van. Egész szezonban nem lehettünk túl boldogok, ez most betette az utolsó szöget a koporsónkba.