Észvesztő mennyiségű kokaint foglaltak le Kolumbiában

külföld
2016 május 16., 03:08
comments 34

Az ország történetének eddigi legnagyobb hatósági drogfogása ez, ennek ott pedg nyilván súlya van. Mármint tényleg van súlya is, közel nyolc tonnát foglaltak le a rendőrök a kábítószerből.

A kokaint egy banánültetvényen rejtegették, Turbo városa közelében.

AFP PHOTO / COLOMBIAN POLICE
photo_camera AFP PHOTO / COLOMBIAN POLICE

Juan Manual Santos elnök Twitteren köszönte meg a hatóságok munkáját, ő is azt írta, hogy ez az ország történetének legnagyobb fogása.

A kábítószer az Usaga Klánhoz tartozhatott. Három embert tartóztattak le, hárman pedig el tudtak menekülni a rajtaütés elől. Másfél tonna kokain már teljesen piacra dobási állapotra volt előkészítve.

A klánnak 2000 tagja lehet, főleg drogkereskedelemből szerzik a bevételeiket. Az elmúlt öt évben a biztonsági erők 6700 embert kapcsoltak le a klánból. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.