Kötelező oktatásra kéne járniuk az oltásellenes szülőknek

2016 május 16., hétfő 12:06
261

Az oltásellenes mozgalmak térnyerése több országban is komoly probléma, mert ezeknek köszönhetően több, már felszámoltnak hitt betegség tért vissza az elmúlt évtizedben, ráadásul ezek az emberek általában közvetlen életveszélynek teszik ki saját és mások gyerekeit is.

Az oltásellenes szülők elleni fellépésnek mindenféle eszközei vannak, de ahogy az általában lenni szokott, a szankcionáló lépések sokszor kevésbé hatékonyak. Kanada Ontario államában most azt találták ki, hogy az oltásellenes szülőknek egy kötelező oktatáson kéne részt venniük. Az ezt szabályzó tervezetet a héten terjesztették be, és ha elfogadja a törvényhozás, minden szülőnek, aki nem akarja, hogy gyermekét beoltsák, előbb egy kurzuson kéne részt vennie.

A kurzus során közegészségügyi szakemberek érvelnének, hogy miért hülyeség nem oltatni a gyereket. A cél az, hogy jelentősen csökkentsék az oltatások alól nem orvosi okokból felmentést kérő szülők számát. Az is a cél, hogy elhárítsák az olyan tévhiteket, mint hogy a védőoltások autizmust okoznának. (Verge)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt