Kötelező oktatásra kéne járniuk az oltásellenes szülőknek

külföld
2016 május 16., 12:06
comments 259

Az oltásellenes mozgalmak térnyerése több országban is komoly probléma, mert ezeknek köszönhetően több, már felszámoltnak hitt betegség tért vissza az elmúlt évtizedben, ráadásul ezek az emberek általában közvetlen életveszélynek teszik ki saját és mások gyerekeit is.

Az oltásellenes szülők elleni fellépésnek mindenféle eszközei vannak, de ahogy az általában lenni szokott, a szankcionáló lépések sokszor kevésbé hatékonyak. Kanada Ontario államában most azt találták ki, hogy az oltásellenes szülőknek egy kötelező oktatáson kéne részt venniük. Az ezt szabályzó tervezetet a héten terjesztették be, és ha elfogadja a törvényhozás, minden szülőnek, aki nem akarja, hogy gyermekét beoltsák, előbb egy kurzuson kéne részt vennie.

A kurzus során közegészségügyi szakemberek érvelnének, hogy miért hülyeség nem oltatni a gyereket. A cél az, hogy jelentősen csökkentsék az oltatások alól nem orvosi okokból felmentést kérő szülők számát. Az is a cél, hogy elhárítsák az olyan tévhiteket, mint hogy a védőoltások autizmust okoznának. (Verge)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.