Török Zsolt pert vesztett Selmeczi Gabriella ellen, de nincs pénze kifizetni a büntetést, ezért ismerőseihez fordul

A Fővárosi Ítélőtábla idén áprilisban úgy döntött, hogy Selmeczi Gabriellának ad igazat Török Zsolt, az MSZP egykori szóvivőjének egy 2013-as nyilatkozata ügyében.

Török akkor azt nyilatkozta, hogy "Selmeczi Gabriella személy szerint is, a 3 ezer milliárdos nyugdíjvagyon lenyúlása után 500 milliárd forintért MOL-részvényeket vásárol", ezért pedig Selmeczi perre ment.

A bíróság most úgy ítélte meg, hogy Török ezzel megsértette Selmeczi jó hírnévhez fűződő személyiségi jogait, és ezért 500 ezer forintot kell fizetnie a fideszes politikusnak. Az Index szúrta ki, hogy Török az ügyben ismerőseihez fordult, mert nincs pénze kifizetni a bírságot.

Török azt írja, hogy a büntetés egy részét az MSZP már ki is egyenlítette, de ez még kevés, így ismerői és barátai segítségét kéri.

"Ha tudsz pár ezer forintot nélkülözni, s 1-2 ezer forintot utalni, már azzal is nagyon sokat segítesz nekem, hogy ezt rendezzem. Ezen szolidaritási akció is üzenet lehet, hogy sokan vagyunk és nem törhetnek meg bennünket."

- írja Török, aki (a számlaszáma mellett) végül hozzáteszi, hogy az adományokat csak munkájával és kiállásával tudja meghálálni.