Colleen Bell: Magyarországon a korrupció aggasztja az embereket

POLITIKA
2016 május 17., 15:31
comments 244

Magyarországon a korrupció olyan probléma, amely aggasztja az embereket: ezt felmérések is folyamatosan mutatják – mondta Colleen Bell amerikai nagykövet a Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott előadásán.

photo_camera Colleen Bell amerikai nagykövet a Közép-európai Egyetemen (Central European University, CEU) (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

A nagykövet Az Egyesült Államok álláspontja a migrációról, a biztonságról és a külpolitikáról című előadásán az MTI szerint azt mondta, a korrupció globális probléma, nem ismer határokat, és gyengíti a jogállamiságot, megakasztja a növekedést, megfojtja az innovációt és a befektetéseket.

Colleen Bell azt mondta:

a vállalkozók nem tudnak versenyezni, ha a szabályok azoknak kedveznek, akiknek erős a kormányzati kötődésük, a polgárok pedig úgy érzik, becsapják őket, amikor adójukkal közszolgák, választott tisztségviselők és családtagjaik zsebét tömik ahelyett, hogy megkapnák azokat a szolgáltatásokat és biztonságot, amiért fizetnek.

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt