Colleen Bell: Magyarországon a korrupció aggasztja az embereket

Magyarországon a korrupció olyan probléma, amely aggasztja az embereket: ezt felmérések is folyamatosan mutatják – mondta Colleen Bell amerikai nagykövet a Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott előadásán.

Colleen Bell amerikai nagykövet a Közép-európai Egyetemen (Central European University, CEU) (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

A nagykövet Az Egyesült Államok álláspontja a migrációról, a biztonságról és a külpolitikáról című előadásán az MTI szerint azt mondta, a korrupció globális probléma, nem ismer határokat, és gyengíti a jogállamiságot, megakasztja a növekedést, megfojtja az innovációt és a befektetéseket.

Colleen Bell azt mondta:

a vállalkozók nem tudnak versenyezni, ha a szabályok azoknak kedveznek, akiknek erős a kormányzati kötődésük, a polgárok pedig úgy érzik, becsapják őket, amikor adójukkal közszolgák, választott tisztségviselők és családtagjaik zsebét tömik ahelyett, hogy megkapnák azokat a szolgáltatásokat és biztonságot, amiért fizetnek.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI
Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.