Colleen Bell: Magyarországon a korrupció aggasztja az embereket

POLITIKA
2016 május 17., 15:31
comments 243

Magyarországon a korrupció olyan probléma, amely aggasztja az embereket: ezt felmérések is folyamatosan mutatják – mondta Colleen Bell amerikai nagykövet a Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott előadásán.

photo_camera Colleen Bell amerikai nagykövet a Közép-európai Egyetemen (Central European University, CEU) (Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

A nagykövet Az Egyesült Államok álláspontja a migrációról, a biztonságról és a külpolitikáról című előadásán az MTI szerint azt mondta, a korrupció globális probléma, nem ismer határokat, és gyengíti a jogállamiságot, megakasztja a növekedést, megfojtja az innovációt és a befektetéseket.

Colleen Bell azt mondta:

a vállalkozók nem tudnak versenyezni, ha a szabályok azoknak kedveznek, akiknek erős a kormányzati kötődésük, a polgárok pedig úgy érzik, becsapják őket, amikor adójukkal közszolgák, választott tisztségviselők és családtagjaik zsebét tömik ahelyett, hogy megkapnák azokat a szolgáltatásokat és biztonságot, amiért fizetnek.

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.