A frappáns visszavágások mestere, Kovács Zoltán kormányszóvivő frappánsan visszavágott a Politicónak

politika
2016 május 18., 06:36

Kovács Zoltán a létező legfrappánsabban, egyben

teljesen és tökéletesen ellenőrizhetetlen állítással

vágott vissza a Brüsszelben dolgozó magyarok hányatott sorsáról a múlt héten nagy cikket közlő Politicónak. Kovács olvasói levélben válaszolt az Orbán miatt ellehetetlenülő brüsszeli magyarokról hosszú cikket író Politicónak.

A Politico eredeti cikkének a lényege, hogy Magyarország borzalmas EU-s megítélése miatt az EU központjában dolgozó magyarok lassan titkolni kényszerülnek magyarságukat, hogy ne zrikálják őket folyton. Na, erre válaszolta azt levelében Kovács, hogy

bár nyilvánosan valóban pellengérre állítják a magyarokat, négyszemközt, privátban dicsérni szokták őket.

Na, ezzel kezdjetek valamit, sárdobálók! Próbáljátok tényekkel cáfolni, hogy mi hangzik el négyszemközt, okostojások!

De nem is ebben merül ki a négyszemközti beszélgetésekre hivatkozó Kovács zsenialitása, hanem abban, hogy a Politico nevesített és nevük elhallgatását kérő megszólalók megszólalásaira alapuló cikkét "anekdoták és pletykák jól kimunkált, monumentális építményének" nevezi, amire szerinte nehéz válaszolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.