Budapestre jön Szergej Lavrov orosz külügyminiszter

külföld
2016 május 18., 12:04
comments 53

Szijjártó Péter meghívta Magyarországra Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, aki jövő hét szerdán érkezik Budapestre - írja a Magyar Idők.

AFP PHOTO / VASILY MAXIMOV
photo_camera Lavrov és Szijjártó: Fotó: AFP / Vasily Maximov

A kormánybarát újság szerint a bilaterális kapcsolatokon túl az orosz-unió viszonyról, és az Eurázsiai Gazdasági Unióval való uniós együttműködésről, és az ENSZ-főtitkárválasztásról lesz majd szó a találkozón.

Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor orosz illetve magyar országvezetők rendszeresen találkoznak, mióta utóbbi 2010-ben hatalomra került. Putyin legutóbb tavaly februárban járt Budapesten.

A fenti témákon túl feltehetően esik majd szó azokról a szankciókról, amelyeket az unió foganatosított Oroszországgal szemben, és amelynek lazításáért az orosz diplomácia folyamatosan dolgozik az uniós tagállamokon belül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.