Budapestre jön Szergej Lavrov orosz külügyminiszter

külföld
2016 május 18., 12:04
comments 53

Szijjártó Péter meghívta Magyarországra Szergej Lavrov orosz külügyminisztert, aki jövő hét szerdán érkezik Budapestre - írja a Magyar Idők.

photo_camera Lavrov és Szijjártó: Fotó: AFP / Vasily Maximov

A kormánybarát újság szerint a bilaterális kapcsolatokon túl az orosz-unió viszonyról, és az Eurázsiai Gazdasági Unióval való uniós együttműködésről, és az ENSZ-főtitkárválasztásról lesz majd szó a találkozón.

Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor orosz illetve magyar országvezetők rendszeresen találkoznak, mióta utóbbi 2010-ben hatalomra került. Putyin legutóbb tavaly februárban járt Budapesten.

A fenti témákon túl feltehetően esik majd szó azokról a szankciókról, amelyeket az unió foganatosított Oroszországgal szemben, és amelynek lazításáért az orosz diplomácia folyamatosan dolgozik az uniós tagállamokon belül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt