Elszivárognak a kiutasított menekültek Magyarországról?

Márciusban írt arról a Népszabadság, hogy

rejtélyes módon eltűnnek a menekültek Magyarországról.

Hiába fogják el ugyanis a migránsokat a déli határszakaszon kerítésmászás közben, majd utasítja ki jogerősen az országból a Szegedi Járásbíróság, a valós kitoloncolás nem történik meg. A Helsinki Bizottság szerint ez úgy történhet meg, hogy miután megtörtént az ítélethozatal a szegedi bíróságon, azt lehetetlen végrehajtani,

mert Szerbia egyszerűen nem fogadja vissza ezeket az embereket.

A kitoloncoltak így az egyik nyílt menekülttáborba kerülnek, ahonnan egyszerűen továbbállnak. Kikértük a legfrissebb számokat a szegedi járásbíróságtól ill. az ORFK-tól és valóban nem stimmelnek.

A 2015. szeptember hó 15. napjától 2016. május hó 11. napjáig összesen 2639 személyt utasított ki Magyarország területéről - határzár tiltott átlépésének bűntette miatt a szegedi törvényszék - gyorsított bírósági eljárásban.

Az ORFK szerint május 18-án 15 óráig Szerbia 84 főt fogadott vissza Magyarországról, és május 18-án 15 órakor a rendőrség őrzött szállásain összesen 354 külföldi vár arra, hogy kitoloncolják Magyarországról.

2639 vs. 354

A Bevándorlási Hivataltól is megkérdeztük, hogy hányan várnak kiutasításra a táboraikban, de mindeddig nem válaszoltak. Lázár János múlt csütörtöki beszámolója szerint a befogadótáborokban alig több mint ezren vannak, akik nagy része valószínűleg a tranzitzónákból felszállítottak, akiknek a menekültügyi eljárásuk még zajlik.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.