Európai Bizottság: Magyarország számolja fel a korrupciót!!4

Az Európai Bizottság szerdán mutatta be országspecifikus gazdaságpolitikai ajánlásait, Magyarországnak három javaslatot fogalmaztak meg.

Elsőként azt javasolják az országnak, hogy a középtávú költségvetési cél elérése érdekében hajtson végre fiskális kiigazítást: idén a GDP 0,3, jövőre pedig 0,6 százalékának megfelelő mértékben.

Fotó: Janek Skarzynski / AFP

Másodikként a szektorspecifikus adók csökkentését, a korrupcióelleni küzdelem fokozását javasolják. Ugyanebben a pontban tanácsolják, hogy a kormány segítse a közmunkaprogramban résztvevők visszatérését az elsődleges munkapiacra, és növelje a hátrányos helyzetű csoportok, különösen a romák részvételét az oktatásban.

A Bizottság szerint szükséges az adóék szűkítése az alacsony jövedelműek körében, ugyanitt javasolja a közbeszerzések  átláthatóságának javítását és a verseny erősítését az elektronikus közbeszerzési eljárás révén, és a nyílt pályázatok körének bővítését. Fontosnak mondja a bizottság a szolgáltató szektor és a kiskereskedelem szabályozási környezetének javítását, a kiszámíthatóság fokozását. (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.