Európai Bizottság: Magyarország számolja fel a korrupciót!!4

POLITIKA
2016 május 18., 15:08
comments 176

Az Európai Bizottság szerdán mutatta be országspecifikus gazdaságpolitikai ajánlásait, Magyarországnak három javaslatot fogalmaztak meg.

Elsőként azt javasolják az országnak, hogy a középtávú költségvetési cél elérése érdekében hajtson végre fiskális kiigazítást: idén a GDP 0,3, jövőre pedig 0,6 százalékának megfelelő mértékben.

Orbán Viktor és Jean-Claude Juncker, elég másképpen látják az EU jövőjét. Fotó: Janek Skarzynski / AFP
photo_camera Fotó: Janek Skarzynski / AFP

Másodikként a szektorspecifikus adók csökkentését, a korrupcióelleni küzdelem fokozását javasolják. Ugyanebben a pontban tanácsolják, hogy a kormány segítse a közmunkaprogramban résztvevők visszatérését az elsődleges munkapiacra, és növelje a hátrányos helyzetű csoportok, különösen a romák részvételét az oktatásban.

A Bizottság szerint szükséges az adóék szűkítése az alacsony jövedelműek körében, ugyanitt javasolja a közbeszerzések  átláthatóságának javítását és a verseny erősítését az elektronikus közbeszerzési eljárás révén, és a nyílt pályázatok körének bővítését. Fontosnak mondja a bizottság a szolgáltató szektor és a kiskereskedelem szabályozási környezetének javítását, a kiszámíthatóság fokozását. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.