A polgármester férjének az autóját törték fel Kecskeméten

A Népszava értesülései szerint szombaton bizalmas iratok tűnhettek el Szemereyné Pataki Klaudia személygépkocsijából. Szemereyné egyébként, mint neve is utal rá, rokonságban áll Matolcsy Györggyel. Férje, Szemerey Szabolcs a jegybankelnök és Szemerey Tamás, az MNB-alapítványok hálózatába bonyolódott üzletember közös unokatestvére.

A lap kérdésére a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya azt válaszolta, hogy nyomozás indult "lopás vétség kísérlet elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen." A rendőrség azt írta, hogy a tettes "betörte egy lezárt személygépkocsi egyik ablakát, majd a járműben kutatást végzett."

Az MNB Kecskeméten unortodox gazdasági képzés beindítását tervezi a városi főiskolán, ahol az üzletember "Szemerey Szabolcsot tartják jelentős gazdasági-politikai erőnek".

Később a hiros.hu megkeresésére a polgármesteri hivatal közleményt adott ki, és azt írták, hogy a Népszava információja téves. "Nem Szemereyné Pataki Klaudia polgármester autóját, hanem férjének a gépkocsiját törték fel, amely az otthonuk előtt, az utcán állt. Az Opel Zafira jobb oldali ablakát törték be. Az látható volt, hogy az elkövető, vagy elkövetők valamit kerestek, de a járműből nem tűnt el semmi." (Népszava / Hiros.hu)