Hosszabb a melle, mint a karja - Tóth Luca: Superbia

Ajánló
2016 május 18., 19:14

Már több mint egy hete tart a 69. cannes-i filmfesztivál, idén két animációs kisfilm képviseli Magyarországot: Tóth Lucától a Superbia, és Andrasev Nadja A nyalintás nesze című kisfilmje.

Luca filmje tegnap debütált, a Kritikusok Hete elnevezésű programban. A Superbia egy vadregényes tájon játszódik, ahol teljesen felcserélődtek a sztereotíp nemi szerepek: a férfiak finomak, törékenyek, és óvatosak, a nők viszont óriásira nőnek, és amorf, meztelen testüket, a rövidre nőtt karjuk helyett, a hosszúra nyúlt melleikkel védelmezik. A kisfilmbe itt tudtok belenézni:

link Forrás

Andrasev Nadja kisfilmjének holnap lesz a bemutatója, abból is mutatunk majd egy kis ízelítőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.