Kiszabadult a Boko Haram fogságából az első diáklány

külföld
2016 május 18., 14:21
comments 32

Két éve,  2014. április 14-én 276 diáklányt rabolt el a szélsőséges iszlamista szervezet a nigériai Chibokból. A Boko Haram fogságából több tucat lány még meg tudott szökni, de 219 iskolásnak nyoma veszett. Ezek egyike került elő kedd este. Amina Ali Nkekire nigériai katonák az északkelet-nigériai Borno szövetségi államban lévő Sambisa erdőben találtak rá. A 19 éves lány zavartan és állapotosan kóválygott az erdőben.

A hadsereg lányt a fővárosba, egy katonai támaszpontra szállította, de több részletet nem árultak el. Állítólag több lányt is találtak kedd este, de ezt hivatalosan nem erősítették meg.

Az Amnesty International szerint a Boko Haram csak tavaly év eleje óta több mint kétezer nőt rabolt el. A szervezet az iszlám vallás felvételére és házasságra kényszeríti, vagy rabszolgaként használja foglyait. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.