Összevissza szavazott az Eurovíziós dalfesztivál egyik dán zsűritagja

Jómagam jó szokásomhoz híven teljes érdektelenséggel nem követtem az idei eurovíziót sem, de állítólag nagyon zavarbaejtő volt az újonnan bevezetett pontozási rendszer. Az a kisebbik baj, hogy a közönség nem értette, az már kicsit nagyobb, hogy a jelek szerint a hivatalos zsűrit is zavarba hozta az új szisztéma, amiben minden dalt rangsorolni kellett 1-től 26-ig.

A dán BT bulvárlap jelentése szerint a tíztagú dán zsűri egyik tagja, Hilda Heick például

pont fordítva pontozta a dalokat, mint akarta.

Heicknek a vendégként fellépő ausztrál Dami Im dala tetszett a legjobban, de véletlenül a maximális 26 pont helyett a minimális 1-et adta rá. Ő amúgy a végső győztes ukrán dalt tartotta a legrosszabbnak, így hát mi sem természetesebb annál, hogy arra adta a maximális 26 pontot.

Mivel az ő szavazata csak egy volt a tíz közül, így annyira nem torzult az eredmény, hogy a tévedése befolyásolhatta volna a végeredményt, de biztos, hogy az szorosabb lett volna, ha sikerül normálisan pontoznia. (Arról sajnos nincs hír, hogy Freddie szereplését befolyásolta-e a hiba. Remélem, hogy nem, mert akkor Freddie-t, aki nagyon kiborult a 19. helyén, biztos megütné a guta.)

Mindenesetre saját bevallása szerint annyi durva beszólást kapott a tévedése miatt, hogy jövőre kétszer is megfontolja, hogy vállalja-e a zsűrizést. (Via Independent. Címlapképünkön a verseny krími tatár nyertese, Jamala érkezik haza győzelme után. Fotó: Vladimir Shtanko / Anadolu Agency.)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.