Összevissza szavazott az Eurovíziós dalfesztivál egyik dán zsűritagja

szórakozás
2016 május 18., 09:11
comments 116

Jómagam jó szokásomhoz híven teljes érdektelenséggel nem követtem az idei eurovíziót sem, de állítólag nagyon zavarbaejtő volt az újonnan bevezetett pontozási rendszer. Az a kisebbik baj, hogy a közönség nem értette, az már kicsit nagyobb, hogy a jelek szerint a hivatalos zsűrit is zavarba hozta az új szisztéma, amiben minden dalt rangsorolni kellett 1-től 26-ig.

A dán BT bulvárlap jelentése szerint a tíztagú dán zsűri egyik tagja, Hilda Heick például

pont fordítva pontozta a dalokat, mint akarta.

Heicknek a vendégként fellépő ausztrál Dami Im dala tetszett a legjobban, de véletlenül a maximális 26 pont helyett a minimális 1-et adta rá. Ő amúgy a végső győztes ukrán dalt tartotta a legrosszabbnak, így hát mi sem természetesebb annál, hogy arra adta a maximális 26 pontot.

Mivel az ő szavazata csak egy volt a tíz közül, így annyira nem torzult az eredmény, hogy a tévedése befolyásolhatta volna a végeredményt, de biztos, hogy az szorosabb lett volna, ha sikerül normálisan pontoznia. (Arról sajnos nincs hír, hogy Freddie szereplését befolyásolta-e a hiba. Remélem, hogy nem, mert akkor Freddie-t, aki nagyon kiborult a 19. helyén, biztos megütné a guta.)

Mindenesetre saját bevallása szerint annyi durva beszólást kapott a tévedése miatt, hogy jövőre kétszer is megfontolja, hogy vállalja-e a zsűrizést. (Via Independent. Címlapképünkön a verseny krími tatár nyertese, Jamala érkezik haza győzelme után. Fotó: Vladimir Shtanko / Anadolu Agency.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.