A kanadai miniszterelnök lekönyökölt egy képviselőnőt, de nagyon őszintén bocsánatot kért

Justin Trudeau, Kanada liberális miniszterelnöke általában lenyűgözően cukinak tartott gesztusaival szokott bekerülni a világsajtóba, most viszont atipikus viselkedésével sikerült ugyanez. Merthogy most nemhogy miniszterelnökhöz, de emberhez sem méltó módon két képviselőtársát is fizikailag bántalmazta:

miközben megpróbált elrángatni egy konzervatív képviselőt, véletlenül mellbekönyökölt és fellökött egy demokrata képviselőnőt is.

Trudeau egy parlamenti szavazást próbált felgyorsítani fizikai erőszakkal: a konzervatívok egyik frakcióvezető-helyettese, Gord Brown tartott lefele a széksorok között, hogy szavazzon. A baloldali ellenzék, a Nemzeti Demokraták (NDP) egyik képviselője, Ruth-Ellen Brosseau az útját állta. A patkó másik oldalán várakozó Trudeau ezt meglátva odarohant, és elkezdte rángatni Brownt, közben pedig felöklelte Brosseau-t.

Egy szemtanú szerint Trudeau mindeközben azt üvöltötte, hogy "takarodj a picsába az útból".

Erre persze hatalmas ordibálás kezdődött az NDP soraiban, amire Trudeau visszatért hozzájuk, majd az NDP vezérével, Thomas Muclairrel farkasszemet nézve közölte, hogy "nem akarjuk, hogy a parlamentünk olyan legyen, mint azok a parlamentek, amiket a CNN-en nézünk szájtátva".

Aztán visszatért a helyére és bocsánatot kért.

"Fizikai kontaktusba kerültem több képviselővel is, amikor kinyújtottam a karom. Nem akartam senkit megbántani, se bántani" - mondta Trudeau, akit még saját párttársa, a házelnük Geoff Regan is megintett. "Az nem járja, hogy más képviselőket bántalmazzunk" - mondta. (Via The Globe and Mail, Vice News)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.