Így reagál a francia rendőr, amikor rágyújtják az autót és fémcsővel ütik

külföld
2016 május 19., 16:29
comments 548

Szerda este jelent meg a videó az egyre erőszakosabbá váló párizsi tüntetések egyik különösen durva incidenséről, amikor

fémcsövekkel támadtak egy járőrpárosra, majd fel is gyújtották az autójukat.

link Forrás

Az eset ráadásul azután történt, hogy épp a rendőrök demonstráltak, mert egyre több erőszakos támadás éri óta a két hónapja tartó, munkajogi reform elleni tüntetéseken.

Az első videót a kocsi másik oldaláról készítették, így csak azt lehetett látni, ahogy a támadók megrohanják a járőröket.

Azóta előkerült egy másik felvétel (ez látható fent), ami pontosan megmutatja azt is, hogy reagált először a francia rendőr.

link Forrás

Hát, nem jött ki túlságosan a sodrából.

Igaz, azóta kórházban ápolják, a támadók ellen pedig gyilkosság kísérlet miatt indítottak eljárást. Társa könnyebben megsérült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.