Immár hivatalos, hogy lezuhant az MS804-es

külföld
2016 május 19., 10:45
comments 156

"Az MS804 lezuhant" - jelentette be Francois Hollande francia elnök - aki annyiban érintett a tragédiában, hogy a gép 56 utasa közül 15 francia állampolgár volt, náluk csak egyiptomiból utazott több, harminc a gépen.

Azt, hogy a gép lezuhant, pár órája már sejteni lehetett. Erre utaltak a kutatás előzetes eredményei, valamint az a tény, hogy a gép a radarról eltűnése után egyetlen közeli reptéren se landolt.

De ezt Hollande előtt hivatalosan egy illetékes se merte bevallani - bár nem hivatalosan, névtelenül nyilatkozó források már állították.

"Tartottunk tőle, hogy a gép lezuhant, és az eddig összegyűlt értesülések megerősítik, hogy a gép valóban lezuhant és eltűnt" - mondta Hollande.

Az, hogy immár hivatalosan is megerősítették a gép lezuhanását, egyelőre nem jelenti azt, hogy bármit tudnának a tragédia okáról. Hollande szerint egyelőre "semmilyen feltételezést nem lehet kizárni". A magunk részéről pilótakörökből értesültünk egy érdekes elméletetről, ami az elmúlt napokban egyre aktívabb Etna hamufelhőjét okolja a gép eltűnéséért és lezuhanásáért. (Címlapképünkön a lezuhant gép egyik utasának gyászoló rokona látható. AFP PHOTO / KHALED DESOUKI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.