Immár hivatalos, hogy lezuhant az MS804-es

külföld
2016 május 19., 10:45
comments 158

"Az MS804 lezuhant" - jelentette be Francois Hollande francia elnök - aki annyiban érintett a tragédiában, hogy a gép 56 utasa közül 15 francia állampolgár volt, náluk csak egyiptomiból utazott több, harminc a gépen.

Azt, hogy a gép lezuhant, pár órája már sejteni lehetett. Erre utaltak a kutatás előzetes eredményei, valamint az a tény, hogy a gép a radarról eltűnése után egyetlen közeli reptéren se landolt.

De ezt Hollande előtt hivatalosan egy illetékes se merte bevallani - bár nem hivatalosan, névtelenül nyilatkozó források már állították.

"Tartottunk tőle, hogy a gép lezuhant, és az eddig összegyűlt értesülések megerősítik, hogy a gép valóban lezuhant és eltűnt" - mondta Hollande.

Az, hogy immár hivatalosan is megerősítették a gép lezuhanását, egyelőre nem jelenti azt, hogy bármit tudnának a tragédia okáról. Hollande szerint egyelőre "semmilyen feltételezést nem lehet kizárni". A magunk részéről pilótakörökből értesültünk egy érdekes elméletetről, ami az elmúlt napokban egyre aktívabb Etna hamufelhőjét okolja a gép eltűnéséért és lezuhanásáért. (Címlapképünkön a lezuhant gép egyik utasának gyászoló rokona látható. AFP PHOTO / KHALED DESOUKI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt