A lengyel parlament szerint megsértette az ország szuverenitását az Európai Bizottság

2016 május 20., 16:50
comments 38

A szejm 257 igen szavazattal elfogadott egy határozatot, ami felszólítja a kormányt, hogy

"szálljon szembe az állam szuverenitása ellen intézett"

támadással, és kijelenti Lengyelországban

"nem sérülnek a polgári szabadságjogok".

A szöveget a kormányzó Jog és Igazságosság párt nyújtotta be a varsói parlamentnek, hogy foglaljon állást az Európai Bizottság kritikáival szemben. A javaslat szövege arra is kitért, hogy az uniós intézmények a migráció ügyében olyan döntéseket próbálnak rákényszeríteni Lengyelországra, amelyek

"nem oldják meg a problémát, nincs alapjuk az uniós jogban és sértik a lengyel szuverenitást, valamint az európai értékeket".

Az Európai Bizottság azt a törvényt kritizálta, ami szerint Lengyelországban a nagy súlyú ügyekben az alkotmánybíróság testülete az eddiginél több bíró jelenlétében és kétharmados többséggel hozhat csak érvényes határozatokat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.