Elszabadult madárpókok miatt tört ki a pánik egy kanadai repülőn

bulvár
2016 május 20., 21:01
comments 49

Még áprilisban történt, de most kapott nyilvánosságot az az elképesztő eset, ami egy Dominikáról Montreálba tartó gépen történt. Az Air Transat járatának utasterében ugyanis

két, jól fejlett madárpók szaladgált.

A gépen azonnal pánik tört ki, az utaskísérők sem tudták, hogy mi a teendő. Az egyik utas, Catherine Moreau arról számolt be, hogy az egyik állat a lábain mászott fel. Ő és kislánya is sokkot kapott, végül a férje terelte be az állatot egy műanyagdobozba. A két pók közül csak az egyiket sikerült még a levegőben elkapni, a másik példányt egy szövetségi ügynök csípett nyakon.

Egyelőre senki sem érti, hogy a Dominikán őshonos faj egyedei hogyan kerültek a repülő utasterébe. A Phormictopus cancerides pókok csípése amúgy közepesen mértékben mérgező. A légitársaság, az Air Transat közleményt adott ki, amiben rendkívülinek, és egyedinek minősíti a pókok rohangálását a fedélzeten. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.