Gyanús lett a világ legátlátszóbb bundája az olasz szövetségnek

Gonzalo Higuain, a Napoli argentín csatára ezen a meccsen döntötte meg a 66 éves olasz gólrekordot a bajnokságban szerzett 36. góljával. De most nem ezért érdekes ez a meccs. AFP PHOTO / CARLO HERMANN

Hivatalos vizsgálatot kezdeményezett az olasz labdarúgó szövetség (FICG) a hétvégi Napoli-Frosinone meccsen történtek feltárására, különös tekintettel arra, hogy a meccs 13. percében

reklamálásért

kiállították a Frosinone egyik játékosát, Mirko Gorit. Pofázásért viszonylag ritkán küldenek le valakit a pályáról, akkor is legfeljebb második sárgával. De a meccsek elején a bírók még engedékenyebbek szoktak lenni, így ha példátlannak nem is merném nevezni az esetet - nem néztem át a futballtörténelem összes piroslapját -, elég szokatlan, hogy

egy játékost a meccs 13. percében azonnali piroslappal küldjenek le reklamálásért.

És nem valami súlyos kurvaanyázásért, mert Gori a felvételek szerint meg se szólalt, csak némán és dühösen a levegőbe rúgott:

Ez persze még nem indokolna vizsgálatot, ahogy az se feltétlenül, hogy a Frosinone, aminek már mindegy volt, sima 4:0-ás vereséget szenvedett a Napolitól, aminek viszont nagyon kellett a győzelem a második helyhez.

Az viszont már annál inkább, hogy a meccs előtti napokban feltűnően sokan és összesen feltűnően sok pénzt tettek arra, hogy a Frosinone egyik játékosa pirosat fog kapni. "Ez nem egy túl gyakori fogadás, ám a meccset megelőző napokban többször is megugrott. Többen fogadtak erre ezen a meccsen, mint a játéknap másik három meccsén összesen, és többen, mint a külföldi ligák meccsein összesen" - mondta Fabio Felici, az olasz szerencsejátékfelügyelet, az AGIMEG elnöke.

Valójában olyan sokan fogadtak a meccsekre, hogy szombaton már három fogadóiroda, az Eurobet, az Itralot és a GoldBet fel is függesztette a fogadásokat. Az AGIMEG becslése szerint a három fogadóirodának 200 ezer eurót kellett volna kifizetnie, ha nem függesztik fel a fogadásokat. (Via Footbal Italia)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.