Ingyen wifi lesz a protestáns templomokban Németországban

külföld
2016 május 20., 09:04
comments 23

A berlini és brandenbergi régió 220 templomában lesz majd ingyenes wifi hotspot, vagy ahogy a programban nevezik, Godspot. (:/)

A távlati tervekben pedig az szerepel, hogy a régió mind a háromezer templomát ellássák majd vezetélnélküli internettel.

Internetezni nem csak templomon belül, hanem az épület közelében is lehet majd. Ha valaki csatlakozik a netre, elsőnek a felekezet honlapján találja majd magát, de onnan szabadon szörfözhet tovább bármerre.

Az egyház IT-menedzsere, Fabian Kraetschmer szerint az emberek nem lettek kevésbé spirituálisak, mint régebben, de a kommunikációi felületei megváltoztak, egyre nagyobb része tevődik át online felületekre és közösségekre. Ezért a protestáns egyház szeretne segítséget nyújtani, hogy biztonságos és ismerős otthon lehessenek a digitális világban is, tette még hozzá. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.