Orbán Viktor szerint a Soros György-féle háttérhatalom erősebb Magyarországon, mint az ellenzék

2016 május 20., péntek 6:05
789

Orbán Viktor miniszterelnök volt a Kossuth Rádió vendége péntek reggel. Elsőnek persze a népszavazásról és a kvótáról kérdezték Orbánt, amiről elmondta, hogy ez elsősorban biztonsági kérdés, ahogy a lakáskulcsunkat sem adjuk oda idegeneknek.

Orbán arra számít, hogy egy sikeres népszavazás Brüsszelt is megállásra készteti majd, mert ha az emberek "világos, jogilag korrekt módon nyilvánítják ki a véleményüket", akkor a brüsszeli politikusok meg fognak hátrálni. Arról, hogy mennyire nem világos vagy jogilag korrekt amúgy a népszavazás, részletesen írtunk korábban.

Majd Orbán beszélt arról is, mennyit változott Nyugat-Európa az elmúlt években. Azt tanácsolta mindenkinek, menjenek el valamelyik nagyvárosba, sétáljon egyet a főutcán és nézze meg, milyen ott az élet. Egész más, mint 20 évvel ezelőtt.

És ha ezt engedjük Magyarországon is, akkor azt majd a gyerekeink fogják számon kérni, tette hozzá Orbán, majd arról beszélt, hogy ezeréves életszokásaink, életelveink vannak, ez pedig hatalmas versenyelőny.

Orbán elmondta azt is, hogy már egyre kevésbé Németország - Franciaország az EU motorja, hanem egyre inkább Közép-Európa, például a lengyelek meg mi és a szlovákok, ezért a súlypont lassan mi felénk mozdul el, Németországgal közösen.

Szóba került Bill Clinton megjegyzése is, ami Orbán szerint kampánybeszéd volt, és úgy is kell érteni, de attól még sértés és tiszteletlenség, a magyarok és a lengyelek is joggal várnak el több tiszteletet.

Orbánnak tetszik amúgy, amit a lengyel vezetés mondott, még ha kicsit durvának is találja, de

"az orvosi kezelésre való utalás jó néhány magyar ember szívét megdobogtatta",

de mi ilyet nem mondhatunk, mert ehhez kicsik vagyunk szerinte.

És akkor jött a lényeg. Orbán szerint ezek nem véletlen elszólások, amióta itt a migránsválság, erősen elszaporodtak. És ez nem véletlen, hiszen a Demokrata párt mögött Soros Györgyöt lehet látni, aki hat pontban foglalta össze, hogyan kell elősegíteni a muszlim bevándorlást Európába.

Majd Orbán azzal folytatta, hogy erről nem szokás beszélni, de Közép-Európában létezik egy háttérhatalom, ami Soros György nevéhez köthető.

Magyarország viszont földrajzi elhelyezkedése okán és azért, mert meg akarjuk védeni nemzeti szuverenitásunkat, akadálya vagyunk a Soros-féle tervnek. Orbán hozzátette azt is, hogy nem bonyolódna összeesküvés-elméletekbe, ő csak a tényekre szorítkozna.

Szerinte a magyarországi ellenzék ereje elmarad a Soros támogatta szervezetek erejétől, és ezeket a szervezeteket nem választotta meg senki, viszont a pénz Soros háttérhatalmi rendszerén keresztül érkezik hozzájul.

Ezért beszélni kell arról Orbán szerint, hogy az amerikaiak kiket finanszíroznak Magyarországon és milyen befolyást akarnak itt gyakorolni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt