Salah Abdeslam nem beszélt a párizsi bíróság előtt

A tavaly november 13-i párizsi merényletek elkövetésével gyanúsított Salah Abdeslam pénteken állt először a francia bíróság elé, de ügyvédje szerint egyelőre nem beszélt. A terrorista szótlansága miatt az első meghallgatásnak gyorsan vége lett. Abdeslam ügyvédje, Frank Berton szerint védence jelezte, hogy egy másik alkalommal hajlandó lesz beszélni.

Bár korábban Abdeslam azért kérte kiadatását Franciaországba a belga hatóságoktól, hogy vallomást tegyen, ez most mégsem következett be. A ügyvéd szerint az állandó kamerás megfigyelés és a szigorú őrizet megviselte és megzavarta kliensét. Salah Abdeslam egyébként a belga nyomozókkal is hasonlóan viselkedett: együttműködést ígért, később mégis hallgatott.

A francia nyomozók szerint Abdeslam az egyetlen életben maradt tagja annak csoportnak, ami öngyilkos merényletek és lövöldözések során 130 emberrel végzett november 13-án Párizsban. (BBC)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.