Ki kényszerít rá, hogy körömcipőt viselj?

életmód
2016 május 21., 18:16

Hároméves történetünk egyik legnagyobb fújolását kaptuk, amikor arról írtunk, hogy a várostervezésben női szemmel zavaróak azok a felületek, ahova a vékony sarkú cipők beakadnak (lukacsos felületek, rácsos útszakaszok).

Lapot húzunk a húszra: jöjjön hát a nagy női cipő hiszti újratöltve!

Minek hord tűsarkút? Minek ment oda?

Hát nem kényszeríti senki! Vegyen fel más cipőt, senki sem tiltja.

A legtöbben ezzel elintézik még a nők közül is, főleg azok, akik nem dolgoztak olyan – jellemzően üzleti - környezetben, ahol a klasszikus körömcipő kötelezően előírt vagy elvárt viselet, éppúgy, mint a férfiaknál az ing és nyakkendő. Nyáron is.

Tudjuk, aki nem bírja, ne hordja, a férfiaknak mint minden az életben, az irodai dress code is sokkal rosszabb: időjárástól függetlenül zakó, nyakkendő, zárt cipő, bezzeg a nőknek “csak” harisnya, vállat takaró felső ruházatot és csinos cipőt kell viselniük, ne nyafogjanak már.

Csakhogy a kosztümruha, szoknya balerinacipővel, szandállal, tornacipővel bakanccsal elég meglepő összhatást nyújt. Az ilyesmihez nejlonharisnya, magas sarkú, tűsarkú dukál. Nem kevés helyen az elegáns női munkahelyi viselet része a körömcipő, vitatkozni ezzel felesleges. Ha ez neked nem felel meg, ez a te problémád, akkor is, ha egy mégoly méregdrága cipő egy műszak alatt véresre töri a lábad.


Válassz másik munkát, ha neked ez problémás, lábujjkörmöd majd nő másik.

Just for the record, és azoknak, akik nem vágják a témát: egy cipő lehet tűsarkú függetlenül attól, hogy milyen magas sarokkal bír. Van törpe tűsarkú, 4-6 centis, vagy klasszikus nagyon magas cipősarok is ilyen kivitelben. A lényege, hogy kényelmetlen sikkes vékony formájú a hátsó támasztéka. Na és ez az a rész, amiben irodában, sima aszfalton járni simán lehet. Néhány lépést egyszerre.
Nem, nem alkalmasak arra, hogy

  • egész nap abban kutyagolj khm, a Budapestre jellemző városi útviszonyok közepette
  • gyalogosan, tömegközlekedéssel juss el mindenhová
  • szatyrokkal, terhesen vagy gyerekkel totyogj, cipekedj
  • néhány év kötődve hordozásból következő gerincsérv után akár csak megforduljon a fejedben, hogy egy egész napot végigcsinálj bennük

Aztán ott vannak azok a cipők, amiknek normális szélességű sarkat terveztek. Sokkal jobb. Sajnálatos módon azonban a ma kapható női körömcipők cipők zöme tapasztalataink szerint kétféle: közepesen, vagy nagyon magas sarkú. Ami alacsony sarkú, kényelmes és szép, az istenverte drága. Fiatalos vagy csábító biztos nem lesz, a konzervatívan elegáns a maximum ami kijöhet belőle.

A lábujjmennyország, sarokálom, gerincmámor cipők nem illenek az irodai viseletként előírt szoknyához, ruhákhoz, szoknyás kosztümhöz, és a sokak által vágyott, kifogástalanul elegáns, önbizalomtól duzzadó irodai domina imidzset sem támogatják.

A balerináktól pedig nemcsak magasabbnak és karcsúbbnak nem látszott még senki, de sokszor még kényelmetlenebbek, és gerincet jobban terhelik, mint egy rendes talpkiképzésű cipő. Amelyik nem, az eltaláltátok, rettenetesen drága.

Kinek áll ez érdekében? Kézenfekvő tippünk a BDSM iránt vonzódó férfi vezetők, a ragtapaszgyártók, az ortopéd orvosok és a bütyökvarázs hirdetések felé mutat, de lehet még az elmúltnyolcév, Soros György vagy Gyurcsány is.

Ki tudja? Elméletileg senki nem szólna be, ha holnaptól minden nő kényelmes cipőben járna, még ha ez azt is jelentené, hogy a jelenleg kapható női cipők javarésze köddé válna. Mi a magunk részéről talán nem is bánnánk ezt. Csak a szörnyen drága kék bőr magassarkúm maradjon meg, tökéletesen passzol a kedvenc nyári ruhámhoz. Esetleg a fekete törpetűsarkú, meg a…




Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.