Miért nem lehet egyház helyett civil szervezetnek adni az adó másik 1 százalékát?

PÉNZ
2016 május 21., 12:14
comments 235

A jelenlegi törvények szerint a személyi jövedelemadó 1+1%-át az adóbevallásban csak egyház+civil szervezet felosztásban lehet felajánlani, és nem lehet két egyházat vagy két civil szervezetet támogatni egyszerre.

A 4K!, vagyis a Negyedik Köztársaság szerint ez a szabály életszerűtlen. Szerintük a nem vallásos embereket ezzel arra kényszerítik, hogy valamelyik egyháznak mégis felajánljanak 1%-ot, azokat pedig, akik szívesen támogatnának akár kettőt is, arra, hogy dönteniük kelljen a kettő közül.

"Sokan ilyenkor jobb híján választanak egy olyan felekezetet, amely nem taszító számukra, miközben lenne még olyan civil szervezet, amelyet tiszta szívvel támogatnának'

Ha pedig valaki inkább nem nyilatkozik a másik 1%-ának a sorsáról, akkor az a többi adóval együtt a központi költségvetésbe kerül, ahol könnyen előfordulhat, hogy nem olyan célra fordítják, amire az adózó szeretné"

- gondolja a 4K!.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt