Nem várt siker: Jim Jarmusch besöpörte a Kutya Pálmát

FILM
2016 május 21., 05:28
comments 54

Az amerikai rendező Paterson című filmjének kutyaszereplője, a Marvint alakító Nellie kapta meg pénteken posztumusz a legjobb kutyaalakításért járó Palm Dog-díjat (Kutya Pálma-díjat) a 69. cannes-i filmfesztiválon. Az angolszász kritikusokat a kutya kifejező mimikájával győzte meg. (Nellie már a trailerben is feltűnik, 0:15-nél is kifejező mimikájával néz ki az ablakon.)

link Forrás
A sors tragédiája, hogy Nellie már nem élhette meg a nagy győzelmet, ezért a díjátadón Jim Jarmusch mondott a nevében néhány szót.

A rendező szerint Nellie nagyon tehetségesen improvizált. Olyan kutya volt, aki kiválóan írta meg a saját szerepét.

Nellie-t a fotózáson egy hozzá hasonló kutya helyettesítette.

A film egyébként egy harmóniában élő fiatal pár, a szabadidejében verseket író buszsofőr és háztartásbeli felesége, valamint kutyájuk hétköznapjait dolgozza fel. Jarmusch szerint Patersonnak még annyira sincs cselekménye, mint az eddigi alkotásainak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.