A kanyarban se vagyunk a Névtelen utcával a zseniális Porters Lake-i utcanevekhez képest!

külföld
2016 május 23., 09:40

Kedvenc budapesti utcaneveim között, közvetlenül a Csillagmotor utca után jön a 22. kerületi Névtelen utca, amit sokáig a lusta utcanévadás meghaladhatatlan csúcsának tartottam, de most végre a Redditen szembejött velem ez:

Amiről kiderült, hogy nem egy kurvavicces redditor tréfája, hanem egy tényleges screenshot az új-skóciai Porters Lake egy nem elhanyagolható szegletéről, közvetlenül a kanadai 7-es számú főút mellett.

Igen, jól látják. A lusta névadás új csúcsteljesítménye ez a három utcából álló tömb, ahol az utcák

  • Eznek (This Street);
  • Aznak (That Street);
  • és Amaznak (The Other Street);

nevezte el a Porters Lake-i önkormányzat ismeretlen névadózsenije, akihez talán csak az oregoni Culver önkormányzatának illetékese nőtt fel, aki

Errének (This Way Lane) és Arrának (That Way Lane) nevezett el két utcát.

De még neki sincs esélye a Porters Lake-iekkel szemben, akik extrapoénként nem azt az utcát nevezték el Posta utcának, ahol a Posta van, hanem egy pár utcával arréb levőt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.