Az NB1-ből tavaly kizárt négy csapatból kettő még a megyei bajnokságát se tudta megnyerni

futball
2016 május 23., 05:09
comments 73

A 2014-15-ös szezon végén licenszproblémák miatt négy csapatot zártak ki a profibajnokságból:

a Kecskemétet, a Pécsi MFC-t, a Kaposvárt és a Pápát.

Ez a négy csapat a 2015-16-os szezonban kénytelen volt a megyei bajnokság első osztályában újrakezdeni. A négyből kettőnek

már ez is megugorhatatlan akadálynak bizonyult.

Kezdjük a sikeresebbekkel.

A Pécs és a Kaposvár már fordulókkal a vége előtt bebiztosította a győzelmet és a feljutást, az előbbi a hétvégén egy 1:0-ás, minimális győzelemmel, az utóbbi már jóval korábban. Talán ezért is tudtak a már felszabadult kaposváriak idegenben tíz gólos győzelmet aratni a Kaposmérő ellen.

A Kecskemétnek a hétvégén ugyan sikerült 5:0-ra nyerni a Kiskunmajsa ellen, de a rivális kalocsa győzelme után már biztos, hogy

még a dobogóra se férnek fel a világszerte méltán rettegett Bács-Kiskun megyei bajnokság első osztályában.

A Pápának legalább a bronz még összejöhet, ők 19 ponttal maradtak le az első helyről a világszerte méltán rettegett Veszprém megyei bajnokságban. (Via NSO. Címlapképünkön a pécsi szurkolók a pécsi futballt temetik 2015 nyarán. MTI Fotó: Sóki Tamás.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.