Ezt az öt könyvet kéne elolvasnod a nyáron Bill Gates szerint

2016 május 23., hétfő 20:44
118

Szokás szerint Gates ismét előállt könyvajánlójával, és megint kritikusok és közönség által is sokat dicsért, a közelmúltban megjelent műveket szedett elő, melyek közül több magyarul is megjelent már.

Az első ajánlott könyv a biokémikus Nick Lane könyve, ami szerényen csak a Vital Question: Energy, Evolution, and the Origins of Complex Life címet viseli. Ez sajnos még nem jött ki magyarul, de a tudományról mindig rendkívül szórakoztatóan és közérthetően író Lane egy korábbi műve már igen, a Hajrá, élet! című műben Lane az evolúció tíz legnagyobb találmányát veszi sorra.

Majd Yuval Noah Harari könyve jön, a Sapiens, ami gyakorlatilag az emberiség, vagy hát inkább az emberi gondolkodás története és az elmúlt év egyik legnagyobb pop-science dobása volt és azt veszi végig, hogyan formálta az emberiség alakulását a tűztől a pletykán át egy csomó tényező. Jó hír, hogy ez is elérhető már magyarul is.

A harmadik ajánlat Jordan Ellenberg matematikus How Not to Be Wrong: The Power of Mathematical Thinking című könyve, ami azt mutatja be, hogyan szövi át életünket a észrevétlenül is a matematika és hogyan befolyásolja gondolkodásunk minden aspektusát, Gates szerint mindezt nagyon közérthető formában. Még nem jelent meg magyarul, de ősszel ki fogja adni a Park Kiadó.

A negyedik kötetnek van a legkevesebb esélye arra, hogy valaha magyar fordítás készüljön belőle. Ez Hiroshi Mikitani és Ryoichi Mikitani könyve, a és a japán vállalati kultúráról, illetve a gazdaság fellendüléséről beszélget apa és fia, egy e-kereskedelmi cég vezetője és egy közgazdász.

Végül pedig Neal Stephenson tavalyi sci-fije, a Seveneves – A hét Éva jön, ami az év egyik bestsellere volt, 900 oldalon át, rengeteg űrtechnikai részlettel, idén pedig megjelent magyarul is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt