Lázár Jánoshoz fordulnak a Liget-projektet ellenző szakmai szervezetek és civilek

A Liget Budapest Projekt tájépítészeti pályázatainak 7-es tervlapjai bizonyítják: felújítható a Városliget úgy, hogy a Liget valóban élhetőbb, nagyobb zöld területet adó parkként tudjon tovább élni.

- írják a Ligetvédő blogon megjelent közleményben azok a szervezetek és civilek, akik nem értenek egyet a Városliget múzeumi negyeddé alakításával, mert a jelenlegi közpark felújítása olcsóbb lenne, és nem változtatná meg a kétszáz éves közpark közpark jellegét.

Az aláíró szervezetek között megtalálni a Levegő Munkacsoportot, a Greenpeace-t, a Ligetvédőket, a „Mindent a maga helyén!” felhívás kibocsátói, a Városliget Barátai, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a tájépítész szakma képviselői.

Ők arra kérik Lázár János miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy „állítsa le a nagymértékű társadalmi ellenállást gerjesztő Liget Budapest Projektet, és garantálja, Budapest ikonikus, 200 éves közparkjának felújítása a közvélemény akarata szerint valósul meg: új épületek létesítése nélkül.”

A teljes szöveg itt olvasható.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.