Polt: Nincs okom lemondani

2016 május 24., kedd 3:59
175

A Népszabadság keddi számában jelent meg interjú a legfőbb ügyésszel, aki kijelentette, hogy törvényesen végzi a munkáját, így semmi oka lemondani. Polt Péter szerint az, hogy a felesége a Magyar Nemzeti Bank alapítványai közül kettőben is felügyelőbizottsági tag nem jelent befolyásolást, vagy pártosságot.

„Eddig sem azon múlt, hogy indult-e eljárás vagy sem, hogy kik vagy kinek a kijei dolgoztak egy adott helyen. Mindenkor a tények és a törvények határozzák meg, miből lesz ügy és miből nem,"

mondta Polt. A legfőbb ügyész a korrupciós ügyek elmondta, hogy

„vannak ilyen ügyek, bár kétségtelenül jóval kevesebb, mint amennyi lehetne.”

De Polt szerint ez világjelenség, mert egyre kifinomultabbak az elkövetési módszerek, és mivel a korrupcióban részt vevők szándéka azonos, ritkán vallanak a másikra. Az ügyész szerint a korrupció ellen megelőzéssel, és átláthatósággal kell küzdeni.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Polt cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy Quaestor-ügyet elmismásolná az ügyészség. Szerinte hihetetlen nagy munkával, gyorsan végezték a nyomozást. Igaz, Tarsoly Csaba titkárát, aki történetesen Polt lányának az élettársa, nem hallgatták ki. A bíróság nem a vád törvényességét vitatta, hanem csak formai dolgokba kötött bele. Hozzátette,

„amennyire csak lehetséges, igyekeznek teljesíteni a bíróság kérését.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt