Tudományos bizonyíték van rá: minél többet dugsz, annál nagyobb lesz a farkad

2016 május 25., szerda 5:57
86

Exeteri Egyetem kutatói nemrég publikáltak egy tanulmányt az Evolution folyóiratban, aminek a fő megállapítása nagyjából annyi,

hogy azoknak lesz nagyobb farkuk, akik többet dugnak.

Legalábbis a feketecsápú dögbogarak (Nicrophorus vespilloides) vizsgálatából erre jutottak. Egy feketecsápú dögbogár pár - Fotó: AFP/Biosphoto / Stéphane VitzthumA kutatók szerint a feketecsápú dögbogárak hím példányainak akkor nő az átlagosnál nagyobbra nő a péniszük, ha azok generációkon át tartani tudták, hogy az átlagosnál többet párosodjanak. Mindezt ráadásul úgy kell teljesíteniük, hogy a nőstények hosszú karmokat növesztenek a nemi szervükre. +1 - Fotó: Biosphoto / François GilsonA feketecsápú dögbogár egyébként kertek, parkok és elegyes lomberdők lakója, és dögökkel táplálkozik. A szaporodásáról annyit érdemes megjegyezni, hogy a nőstény petéit apró emlősök, madarak hullájába helyezi, és elföldeli.

Dr. Paul Hopwood kutató lenyűgözőnek nevezte, hogy a genitáliák evolúciója ilyen sebességgel – már 10 generáció alatt - képes lezajlani. (Vice)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt