Kiborult a német szélsőjobb, mert nem szőke a gyerek a Kinder-szeleten

külföld
2016 május 25., 18:31
comments 369

Felháborodtak az iszlámellenes hangulatot meglovagolva népszerűvé vált német szervezet, a Pegida rajongói, mert fekete és közel-keleti gyerekek képe került a kedvenc csokijukra.

photo_camera CHRISTOPH SCHMIDT/dpa

A Pegida egyik fiókszervezetének Instagramjára feltöltött képen azonban nem akárki van, hanem Ilkay Gündongan és Jerome Boateng képmása. Ők valóban szőke németek munkáját vették el, csak éppen az ország Európa-bajnokságra készülő fociválgatottjában.

A pegidások azonban erre nem jöttek rá, hanem előbb azon hüledeztek, hogy ez egyáltalán megtörténhet, majd az is felmerült bennük, hogy bojkottálni kellene a migránssimogató-sorosista Kinder termékeit.

A Kinder márka tulajdonosa egyébként az olasz Ferrero. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.