Mérhetetlenül boldog a Jobbik, hogy a kormány ennyire szereti az oroszokat

POLITIKA
2016 május 25., 12:52
comments 232

"A Jobbik üdvözli a magyar és orosz külügyminiszter találkozóját"

- nyilatkozta a szélsőjobboldali párt nevében Gyöngyösi Márton, aki Szijjártó Péter és Szergej Lavrov találkozója után beszélt az MTI-nek arról, mennyire jó irányba tart a magyar külpolitika, és minden remény szerint a megbeszélés az orosz-magyar viszony további erősödéséhez vezet.

Gyöngyösi Márton, a külügyi bizottság akkori jobbikos alelnöke az Országgyűlés külügyi bizottságának ülésén 2014. október 27-én.
photo_camera Gyöngyösi Márton. MTI Fotó: Beliczay László

"Örülünk annak, hogy a magyar kormány elkötelezte magát a stratégiai partnerség és a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztése mellett" - mondta a párt külügyi megmondóembere, aki már akkor is orosz-párti volt, amikor a Fidesz még támogatta a Moszkva elleni uniós szankciókat.

Gyöngyösi nagyon reméli, hogy a kormány sürgeti majd a büntetőintézkedések feloldását, és létezik még ennél is szorosabb kereskedelmi és energetikai együttműködés az országok között. Oroszország a Jobbik szerint

"nélkülözhetetlen partner a jelenlegi migrációs válság megoldásában és terrorizmus elleni hatékony fellépésben."

A Jobbik még ennél is boldogabb lehetett, miután Lavrov szerdán végül nem csak Szijjártóval, de Orbán Viktorral is találkozott a Parlamentben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.