Nobel és Oscar hamis bálvány - derült ki a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlésén

politika
2016 május 25., 12:45
comments 313

Kedden tartotta éves közgyűlését a Magyar Művészeti Akadémia. Az előző évek szoftbotrányos jelenetei után most már nem is engedtek be újságírókat a dzsembori helyszínére, csak egy szomszédos teremből lehetett követni az eseményeket.

Így tett a Magyar Nemzet tudósítója is, akinek a cikkéből egyrészt kiderül, hogy egy MMA-közgyűlés pont olyan agyzsibbasztó, mint amilyennek az ember elképzelné. Másrészt pedig hogy az alábbi, művészi erejű gondolatok hangzottak el:

  • A hazai médiumok jelentős része úgy kezeli az akadémiát, mintha ott nem folyna érdemi munka, sőt a köztestület egyenesen a magyar művészet tönkretételén dolgozna.
  • Szeressük a Liget-projektet.
  • A táltos ló nemzeti örökségünk. Sajnos azonban a gonosz boszorkány aranylovakkal csábít el bennünket. Ez a hamis bálvány lehet egy Nobel-díj vagy egy Oscar-díj. Feladatunk, hogy talpra álljunk, és elvigyük a táltost a boszorkányhoz. És már nincs messze a boszorkánytanya határa
  • Az MMA jelenleg nagyobbat vállal, mint a magyar művésztársadalom valaha is vállalt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.