Nobel és Oscar hamis bálvány - derült ki a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlésén

2016 május 25., szerda 12:45
316

Kedden tartotta éves közgyűlését a Magyar Művészeti Akadémia. Az előző évek szoftbotrányos jelenetei után most már nem is engedtek be újságírókat a dzsembori helyszínére, csak egy szomszédos teremből lehetett követni az eseményeket.

Így tett a Magyar Nemzet tudósítója is, akinek a cikkéből egyrészt kiderül, hogy egy MMA-közgyűlés pont olyan agyzsibbasztó, mint amilyennek az ember elképzelné. Másrészt pedig hogy az alábbi, művészi erejű gondolatok hangzottak el:

  • A hazai médiumok jelentős része úgy kezeli az akadémiát, mintha ott nem folyna érdemi munka, sőt a köztestület egyenesen a magyar művészet tönkretételén dolgozna.
  • Szeressük a Liget-projektet.
  • A táltos ló nemzeti örökségünk. Sajnos azonban a gonosz boszorkány aranylovakkal csábít el bennünket. Ez a hamis bálvány lehet egy Nobel-díj vagy egy Oscar-díj. Feladatunk, hogy talpra álljunk, és elvigyük a táltost a boszorkányhoz. És már nincs messze a boszorkánytanya határa
  • Az MMA jelenleg nagyobbat vállal, mint a magyar művésztársadalom valaha is vállalt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt