Szokatlan lépésre szánta el magát az Adidas: Németországban nyitnak új gyárat

gazdaság
2016 május 25., 11:32
comments 252

A cég jövőre Németországban akarja megkezdeni a sportcipők automatikus gyártását. Az Adidas az elmúlt 25 évben a teljes gyártási folyamatot kiszervezte az olcsó munkaerővel működő, ázsiai fejlődő országokba. Herbert Hainer, a cég elnöke kedden a frankföldi Ansbach, hogy ezzel vissza akarnak térni a legfontosabb felvevőpiacukra.

A kisváros szélén egy olyan üzemet építenek, ahol robotok fogják gyártani a cipőket a nyugat-európai vevőiknek. Ugyanakkor ez még csak a nyugati nyitásik kezdete, mivel 2017-re azt tervezik, hogy az USA-ban is nyitnak egy hasonló gyárat.

photo_camera Herbert Hainer - Fotó: AFP/Daniel Karmann/dpa

Hainer elmondta, hogy mostantól oda telepítik a gyártást, ahol a vásárlók is vannak. A „Speedfactory” elnevezésű automatizált gyárakkal az a tervük, hogy időt nyerjenek a legnagyobb konkurensük, a Nike-val szemben. Az Adidas úgy számol, hogy így gyorsabban tudnak reagálni a piaci trendek alakulására és könnyebben tudják teljesíteni a vásárlók egyéni igényeit.  

Középtávon úgy terveznek, hogy minden nagyobb felvevőpiacukra telepítenek egy ilyen gyorsreagálású gyárat. Hainer szerint valamikor az is el fog jönni, amikor a robotok a boltban, a szemünk előtt rakják össze a cipőnket. (Handelsblatt)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.