Befogták a múlt csütörtökön lezuhant MS804 jeladójának jelét

külföld
2016 május 26., 4:30
comments 19

Az egyiptomi hatóságok befogták az EgyptAir múlt csütörtökön lezuhant, MS804 számú, Párizs-Kairó járata egyik jeladójának jelzését. Az Airbus A320-ason három ilyen jeladó van, ez a farokrészben található, ami akkor kezd jelezni, ha a gép földbe vagy vízbe csapódik.

A jelek alapján meghatározták azt az öt kilométeres körzetet, ahol a jeladó lehet. A felhozása nem lesz egyszerű, három kilométeres mélységben lehet.

A gép repülési adatait rögzítő fekete dobozt egyelőre nem találják. Pedig abból lényegi információkat lehetne kinyerni arról, hogy miért is zuhant le a gép. Ennek okáról egyelőre csak találgatnak, az egyiptomiak egyelőre a terrortámadást sem zárják ki.

Az MS804-es a múlt csütörtökön kora hajnalban tűnt el minden előjel nélkül. Eltűnése előtt tíz perccel kommunikált utoljára a görög légiirányítással, ami most minden rögzített adatát átadja az egyiptomi hatóságoknak. (Via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt