Mészáros Lőrinc bekebelezhetett egy tokaji borászatot

A kormányközeli körökből egyre többen vannak, akiknek Mádon vagy a környékén van borászata, de furcsa módon Mészáros Lőrinc felcsúti polgármesternek, Orbán Viktor barátjának eddig nem volt, pedig már sokféle mezőgazdasági területen van érdekeltsége.

Csakhogy most a hvg.hu arról ír, hogy a milliárdos gázszerelő ezen a területen is behozza a lemaradását: több tokaji forrás egybehangzóan állítja, a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet dolgozóival már közölték, hogy a céget megveszi Mészáros Lőrinc, de ez még maradjon titok. De a hír kiszivárgott, bár Kalocsai László, a cég birtokigazgatója és résztulajdonosa azt mondta: „Nem tudom megerősíteni még a hírt.”

Hogy Mészáros mekkora szeletet szerezhet a több mint 54 hektáron gazdálkodó, jól jövedelmező pincészetből, egyelőre nem tudni. A résztulajdonos francia Sopalia Compagnie Financiere Holding SA-t a lap nem tudta elérni. A Dereszla a tokaji bor oroszországi expanziós terveiben is kiemelt helyet kapott, és a kormányzati repiborok közé is bekerült. Egyik híresebb márkája a Dorombor:


A Dereszla Kft. jegyzett tőkéje kb. 1,3 milliárd forint, és 2013 óta működik a cégből kivált, 6 millió forintos alaptőkével elindított – valószínűleg pezsgőkben utazó – Dereszla Sparkling nevű kft. is. Bár keveset tudni, a hvg.hu szerint Mészáros az előbbit veheti meg, de a felvásárlással az utóbbi cég felett is befolyást szerez.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.